20190301 Check Je Vitaliteit Fysiek basis 001 DNR lijn

DNIEUWE REALITEIT | MENTALE KLACHTEN VEROORZAKEN FYSIEKE KLACHTEN | DOE DE IGZ+ TESTMentale klachten veroorzaken fysieke klachten (nekpijn, buikpijn et cetera), maar ook andersom. Daarnaast heeft jouw omgeving ook nog invloed hierop. Daarom Integrale Gezondheidszorg Plus (IGZ+) en de ontwikkeling van de gratis IGZ+ TEST! Het is bekend dat deze onderlinge invloeden er zijn, de gezondheidszorg is daar (nog) niet op berekend. 

Doe de IGZ+ TEST vandaag nog, want jouw gezondheid is jouw belang, het thema van de najaarscampagne van Check Je Vitaliteit, initiatief van Stichting IGZ+ en Vitaliteit Groep Nederland.


20190322 Tussen baner stress laptop 001

Bij psychische (mentale) klachten is altijd sprake van een zekere mate van stress. Of je nu een DSM-diagnose hebt via psychiater of psycholoog of een mindere periode in je leven, het heeft allemaal te maken met stress. Het vervelende van stress is dat het door iedereen anders wordt ervaren. Zo kunnen wij spreken van 'gezonde en ongezonde' stress.

STRESS | MENTAAL
Gezonde stress zorgt er voor dat je (tijdelijk) beter presteert (sport, werk etc.). Ongezonde stress ontstaat wanneer je draaglast (langere tijd) groter is dan je draagkracht. Je lichaam reageert alsof het in gevaar is en maakt adrenaline en cortisol (stresshormonen) aan. Na een periode, voor de één langer dan voor de ander, geeft je hoofd (en soms ook je lichaam) het signaal 'ik stop ermee'. In populair taalgebruik de burn-out en/of depressie verklaard.

WAT KUN JE DOEN | HULP VINDEN

De signalen voor burn-out of depressie zijn o.a.: meer dan gemiddelde vermoeidheid, toegenomen prikkelbaarheid, verminderde concentratie, hoofd- en nek- en spierpijn. Over het algemeen sta je negatiever in het leven dan normaal. Je ervaart weinig of geen plezier meer. Een bezoek aan de huisarts wordt aanbevolen. Belangrijk is ook om naasten, partner, ouders of een vertrouwenspersoon te vertellen hoe jij je voelt.


20180901 Schema Vitaliteitfactor z w DEF

 

DOE DE TEST | EEN EERSTE INDICATIE
Wat wij je in ieder geval aanraden, is om de IGZ+ TEST te doen, of beter nog, je Vitaliteitfactor te laten vaststellen. De IGZ+ TEST is anoniem en kosteloos en geeft je een indicatie van jouw vitaliteit in de kleuren groen, oranje of rood. Is jouw resultaat oranje of rood, is een afspraak met een Vitaliteit Expert in jouw regio zeer zinvol. Hij/zij meet jouw Vitaliteitfactor en kan je begeleiding bieden. (Zowel aan de Vitaliteitfactor als begeleiding zijn kosten verbonden.)
 Nieuwsgierig geworden? 0 20190322 Logo IGZ gratis test arrow def

Lees verder op deze site of doe direct de gratis
IGZ+ TEST | 
JUNIOR, ADULT of SENIOR*

Klik op het logo van de IGZ+ TEST


Gezondheidsklachten: meer dan gezondheid alleen. 
JOUW GEZONDHEID, JOUW BELANG!


Professionals die met mensen werken, werken met de Vitaliteitfactor (IGZ+)          (klik op onderstaande afbeelding voor info)


0 20190321 Banner Opleiding Vitaliteit Expert andere sites 001Meer weten over de Vitaliteitfactor? Klik op één van de buttons:

Knop 001 Mentaal Knop 001 FYSIEK Knop 001 Omgeving  Knop 001 Vitaliteit Expert  Knop 001 0 18 JAAR Knop 001 18 65 JAAR Knop 001 65 PLUS

* De gratis IGZ+ TEST is een digitale vragenlijst, volstrekt anoniem en geeft een indicatie van jouw vitaliteit.  Jouw gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden dan voor het vaststellen van jouw vitaliteit. Nieuw zijn de 3 versies: Junior 8-18 jaar, Adult 18-65 jaar en Senior 65 plus.